OBAVIJEST

Zbog povećanog obima posla u narednim danima, molimo sve koji imaju potrebu, da covid ambulantu Doma zdravlja Novalja kontaktiraju u vremenu od 10:00 – 12:00 sati, svakim danom osim nedjelje.
Podsjećamo, da osobe koje imaju simptome povezane s koronavirusom mogu kontaktirati svoje izabrane liječnike ili epidemiološku službu.
Zahvaljujemo na razumjevanju.

Dom zdravlja Novalja

ŠTO SVI TREBAMO ZNATI O CORONAVIRUSU?

CORONAVIRUS

OBAVIJEST MEDICINSKIM SESTRAMA/TEHNIČARIMA!

30.01.20. u 13h u prostorijama TA DZ Novalja održati će se Tečaj III kategorije za medicinske sestre/tehničare: tehničare:“Komunikacijske  vještine u medicini zdravih načina života”.

Predavač: dr Diana Palčić

Vježbe: Marija Šćiran, dipl.m.s.

OBAVIJEST O ODRŽANOJ EDUKACIJI

Novalja-15. i 16. 03.2019. održana je edukacija u Organizaciji Grada Novalje, Doma zdravlja Novalje, DVD- a Novalje pod nazivom Hitna medicina za otočke medicinske timove u 7 koraka.
Prisutni liječnici, medicinske sestre sa područja čitavog otoka Paga iz različitih Ustanova te dobrovoljci DVD-a Novalja dobili su nova znanja o spašavanju ljudskih života koje je stručno prenijela Prof.dr. sc. Vesna Degoricija dr. med specijalist interne i hitne medicine i subspecijalist intenzivne medicine.
Reakcija pružanja valjane pomoći na vrijeme spašava živote.
Hvala svima koji su se odazvali edukaciji.

Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače

Prvi puta i Novalja obilježava Svjetski dan štitnjače.  SVJESNI SMO  kako velik broj naših sugrađana pati od ovih bolesti.

PRUŽIMO IM  PODRŠKU i RAZUMIJEVANJE!

MEHANIČKA LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman koji potiče razgradnju celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma jer limfa tj. njeni limfociti vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela.

Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćavaju limfu od bakterija.

Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam jer prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok pa se stoga preporuča i nakon kirurških zahvata jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela.

Kandidat za limfnu drenažu ste ako:

 • imate lošu prokrvljenost tkiva – posebno nogu, stražnjice i trbuha;
 • nakupljate otpadne produkte metabolizma;
 • vaše noge otiču;
 • vidite celulitne promjene kože i potkožja;
 • vam se pojavljuju nove ili uočite pogoršanje postojećih proširenih vena.

Naime, upuhivanjem zraka stvara se pritisak na određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataloženu međustaničnu tekućinu natrag u krvotok. Tako se smanjuje opseg trbuha i bokova, stvara se ravnoteža protoka hranjivih tvari i kisika, poboljšava se cirkulacija i sprječava upala vena, posebno kod osoba koje uglavnom sjede na radnom mjestu.

Prednosti mehaničke limfne drenaže:

 • smanjenje oteklina nogu;
 • razbijanje i razgradnja celulita (učinak se poboljšava u kombinaciji s Med Contour tretmanom);
 • poboljšanje cirkulacije;
 • pomaže učvršćivanju i zatezanju kože;
 • pomaže izbacivanju toksičnih tvari iz organizma;
 • primjena presoterapije pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu.
LIMFNA DRENAŽA 30 minuta – 120,00 kn